RSS Feed

Hvad er odds, og hvordan beregner bookmakere dem?

Comments Off on Hvad er odds, og hvordan beregner bookmakere dem?

March 3, 2021 by faza657

bonusbetting

Hvad er odds?

Odds er den måde bookmakere lade os vide deres “tilbud” eller deres “pris” på en begivenhed sker. I statistikken afspejler odds sandsynligheden for, at begivenheden vil finde sted. I sportsvæddemål er oddsene forholdet mellem payoff og indsatsen og afspejler ikke nødvendigvis nøjagtigt sandsynlighederne. Hver gang du placerer et væddemål hos en bookmaker, vil du blive tilbudt odds på det tidspunkt, hvilket betyder, hvor meget du kan vinde. Så odds giver dig mulighed for at beregne, hvor mange penge du vil vinde, hvis du placerer et væddemål. Det vigtige at vide er, at odds ikke afspejler den reelle sandsynlighed for, at der sker noget, bare bookmakerens tilbud til dig. Forskellige bookmakere tilbyder forskellige odds. Så du er nødt til at shoppe rundt for de bedste odds, og du skal vide, om disse odds er god værdi eller ej.

Sådan beregnes odds ud fra forventet sandsynlighed

I det enkleste eksempel, en møntkast, er der kun 2 mulige resultater, hoveder eller haler. Så vi kan nemt sige, at chancerne er 50-50, en 50% chance for hoveder og en 50% chance for haler. Selvfølgelig, hvis vi rent faktisk kastede en mønt 10 gange, kan vi få 7 hoveder og 3 haler, men det er bare kortsigtet varians. Hvis vi kastede mønten 1 million gange, ville vi med rimelighed forvente næsten 500.000 af disse kaster at være hoveder. Jo flere gange der sker noget, jo tættere på den teoretiske sandsynlighed får vi.

I fodbold er det ikke så simpelt som et møntkast, men bookmakere skaber modeller for at finde mønstre i de historiske statistikker, og de bliver ret gode til at forudsige sandsynligheden for kampresultater. En ekstremt forenklet måde at skabe en model kan være at se på den seneste form, sæson form, mål og liga positioner nu og sidste sæson. Vi opretter derefter bedømmelser for hver af disse statistikker og anvender vægtninger på dem, så den seneste form påvirker bedømmelsen mere end sidste sæsons resultater. Endelig vil vi ende op med en rating, der tyder på, hvor stærkt dette hold er nu. Vi anvender det samme bedømmelsessystem på det andet hold. Vi kan derefter se på historiske resultater mellem alle hold i denne liga med lignende ratings og få en sandsynlighed for resultaterne. Denne modellerede sandsynlighed kan være en 33% chance for en hjemmesejr, en 31% chance for uafgjort og en 36% chance for udesejr. Denne model antyder, at hvis tiden kunne nulstilles, og denne kamp blev spillet 100 gange, at hjemmeholdet sandsynligvis ville vinde 33 af disse spil, ville udeholdet vinde 36 af disse spil, og de andre 31 kampe ville være uafgjort. Men vi ved ikke, hvilke af disse resultater der vil komme op i virkeligheden. Dette er en måde, hvorpå en model kan beregne sandsynligheden for en fodboldkamps resultat, og sandsynligheden kan konverteres til odds.

Bookmakernes fortjenstmargen

Selvfølgelig gør bookmakere ikke modeller af fodbold bare for den store glæde ved at se statistikker i aktion, de gør det for at tjene penge. Hvis de lader folk satse på mønt kaster med odds på 2,00, på lang sigt, ville de ikke gøre nogen penge. De er nødt til at ændre tingene, så deres udbetaling er mindre end udbetalingen ville være på de sande odds. For at tjene penge, de er nødt til at sænke deres odds for at sikre, at de gør en fortjeneste uanset resultatet. Dette kaldes bookmaker margin. Så en bookmaker kan tilbyde odds for mønt kast og fodboldkamp ser mere sådan ud.


Comments Off on Hvad er odds, og hvordan beregner bookmakere dem?

Sorry, comments are closed.

Velkommen!


Jeg kan godt lide at skrive her på Bonus Betting er John. Jeg er 31 år og bor lidt nord for København. Her på min blog, jeg skriver en masse om væddemål i almindelighed, og jeg forsøger også at fortælle mine læsere om bonusser, som de kan finde velansete online gaming selskaber.

Jeg håber du finder noget interessant i mine tekster, og hvis du har spørgsmål eller tips til mig, kan du kontakte mig på john@bettingbonus.dk! Visit Bonus Bet