RSS Feed

NEW HAMPSHIRE SAG EN SEJR FOR SPORTSVÆDDEMÅL

Comments Off on NEW HAMPSHIRE SAG EN SEJR FOR SPORTSVÆDDEMÅL

March 3, 2021 by Bonus Betting

bonusbetting

En fortælling om to udtalelser i Wire Act sag
I 2011 forfattede Justitsministeriets OLC en udtalelse som svar på forespørgsler fra New York og Illinois om, hvorvidt Wire Act gjaldt for online lotterisalg. Assistant Attorney General Virginia Seitz konkluderede, at Wire Act kun fandt anvendelse på mellemstatslige transmissioner og oplysninger om væddemål og indsatser på sportsbegivenheder og konkurrencer.

Især andre aktiviteter som online lotteri salg var uden for rammerne af Wire Act. Selvom det ikke er nævnt eksplicit, har vi udvidet udtalelsen til at omfatte ting som interstate online poker, da det hverken er en sportsbegivenhed eller en konkurrence. På trods af en udbredt tro blandt eksperter, Den Femte Circuit Court of Appeals, og i 2011 udtalelse om, at Wire Act kun var beregnet til at gælde for sportsbegivenheder, Assistant Attorney General Steven Engel vendt den opfattelse hævder, at 2011 vejledning var forkert, og Wire Act bør gælde bredt for internet gambling aktiviteter ud over sportsvæddemål.

New Hampshire Lotteri Kommissionen sag Som svar på justitsministeriets reviderede udtalelse anlagde New Hampshire Lottery Commission og lotterileverandører sag mod justitsministeriet for at forhindre håndhævelsen af udtalelsen fra 2018.

I juni 2019 udsendte dommer Paul Barbadoro fra New Hampshire District Court en 60-siders udtalelse til fordel for New Hampshire Lottery og de andre sagsøgere. Barbadoros mening var en stor sejr for sagsøgerne. Dommeren bemærkede imidlertid, at hans udtalelse var begrænset til sagsøgerne i sagen, hvilket efterlod noget af en chill over resten af online gambling industrien.

Appellen

Næsten et år efter District Court afgørelse blev afsagt, en tre-dommer panel i First Circuit Court of Appeals hørt mundtlige argumenter i regeringens appel. Appellen, der fandt sted næsten på grund af COVID-19-pandemien, blev behandlet af dommerne Torruella, Lynch og Kayatta.

De mundtlige argumenter viste, at dommerne syntes skeptiske over for nogle af Justitsministeriets argumenter om det tilsigtede omfang af statutten. Udtalelsen er forfattet af dommer Kayatta og følgeskab af dommer Lynch. Afgørelsen er en 2-0 afgørelse som desværre, dommer Torruella døde flere måneder efter mundtlige indlæg og var ikke en del af beslutningen.

Efter at have kørt gennem baggrunden for Wire Act og baggrunden for, hvordan denne sag endte ved First Circuit Court of Appeals, begynder dommer Kayatta at behandle de spørgsmål, der begynder med spørgsmålet om justiciability, eller med andre ord, om sagen overhovedet var passende for en domstol at træffe afgørelse om sagen foran den.

Justiciability

Appelretten fandt, at selv om Justitsministeriet ikke havde truffet nogen foranstaltninger for at håndhæve den nye udtalelse, havde lotteriet og andre sagsøgere stående. Grundlaget for konstateringen er, at notatet fra 2018 på dets sprog og Justitsministeriets tidligere håndhævelsesindsats udgjorde en tilstrækkelig overhængende trussel mod lotteriets operationer.

First Circuit afviste også regeringens andre justiciability argumenter om, at sagen ikke var moden (klar til at blive hørt), eller at sagen var omstridt baseret på et efterfølgende notat fra justitsministeriet fra 2019, der fastsatte en overbærenhedsperiode for håndhævelse af Engel-notatet.

Hvad skal man gøre af Wire Act beslutning
Dette er en dag mange i gambling verden har ventet på, og det kunne virkelig ikke have været en større sejr. Beslutningen løfter en mørk sky af usikkerhed, der har hængt over ikke-sports online gambling industrien siden 2018.

For sportsvæddemål betyder det, at status quo forbliver. Men der er en eller anden grund til at tro, at Biden administration vil være mere venlig over for sportsvæddemål end Trump-administrationen, måske endda skubbe fremad i fremtiden for at ændre Wire Act at give mulighed for mellemstatslige sportsvæddemål sammentrykker som dem, der findes for poker. Er det det for denne sag? Sandsynligvis ja, i betragtning af tidligere udtalelser fra Biden administration embedsmænd og det faktum, at 2011-udtalelsen kom, da Biden var vicepræsident, mange tror, at den nye administration ikke vil appellere denne sag til Højesteret. Det er bestemt et interessant sammentræf, at sagen kom ud den dag, en ny administration tiltræder.


Comments Off on NEW HAMPSHIRE SAG EN SEJR FOR SPORTSVÆDDEMÅL

Sorry, comments are closed.

Velkommen!


Jeg kan godt lide at skrive her på Bonus Betting er John. Jeg er 31 år og bor lidt nord for København. Her på min blog, jeg skriver en masse om væddemål i almindelighed, og jeg forsøger også at fortælle mine læsere om bonusser, som de kan finde velansete online gaming selskaber.

Jeg håber du finder noget interessant i mine tekster, og hvis du har spørgsmål eller tips til mig, kan du kontakte mig på john@bettingbonus.dk! Visit Bonus Bet